Invertir, repartir o estalviar? Els experts aconsellen què fer en cas de guanyar la loteria

Les administracions de loteria recorden que el dècim s'ha de depositar en un banc perquè es facen les retencions corresponents

Els experts donen consells en cas de guanyar la loteria nacional / À Punt NTC

A menys de 24 hores del sorteig de Nadal, veus expertes han advertit la ciutadania dels riscos de fer inversions precipitades en el cas de guanyar el premi. 

“Tot i que el primer impuls seria refiar-se de les ofertes que proposen les entitats bancàries, com ara productes financers, és recomanable acudir a un assessor financer independent i expert” ha alertat Francisco Palomares, advocat del Bufette Morne Braban de València.

Els primers 40.000 euros estan lliures d'impostos. De la resta, s'haurà de pagar un 20% a Hisenda i a les administracions de loteria es podran cobrar premis de fins a 2.000 euros des de l'endemà del sorteig. “[El dècim] S'ha de depositar en un banc perquè se li puga fer la retenció corresponent” ha explicat Fernando Bustamante, director gerent de l’administració de Loteria Bello. 

Per a aquelles persones que no tinguen tanta sort, els administradors han recordat que els consells també s’apliquen per al pròxim sorteig, que serà el del 6 de gener.

També et pot interessar

stats