Inventen una aplicació mòbil que recomana el vot a les eleccions

L’eina en línia utilitza un qüestionari, totalment anònim, per a obtindre el grau de concordança entre votants i partits polítics

L'aplicació mostra els partits polítics amb què hi ha més afinitat / À Punt NTC

Amb el creixement de l'oferta de partits polítics, també ha augmentat la indecisió entre la ciutadania a l'hora de votar. Per ajudar a resoldre els dubtes, la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i la Universitat Oberta de Catalunya han creat Decidir Barcelona, una aplicació que funciona com un recomanador de vot.

L’eina en línia utilitza un qüestionari, totalment anònim, per a obtindre el grau de concordança entre votants i partits polítics. Marc Guinjoan, professor agregat de Dret i Ciència Política de la UOC, ha explicat com “a partir de les posicions que els individus ens donen i a partir de les posicions que nosaltres hem identificat, nosaltres mirem fins a quin punt un individu està més a prop o més lluny de cada partit”.

Això sí, els resultats no influeixen en quin serà, finalment, el sentit del vot. “Un individu, després de participar en un recomanador de vot, no necessàriament votarà aquell partit que li ha dit l’aplicació, però sí que incrementa les probabilitats que aquest individu acabe votant a les eleccions.”

El recomanador ha rebut 25.000 respostes en 48 hores. Al carrer, els votants no acaben de refiar-se que una eina així siga útil, però els creadors han avançat que podria adaptar-se a futures eleccions.

També et pot interessar

stats