Inundacions a Navarra per les grans crescudes dels rius

Els bombers han hagut de rescatar una dona perquè l'aigua havia arribat a un metre d'altura dins la vivenda.

Inundacions a Navarra per les grans crescudes dels rius
Inundacions a Navarra per les grans crescudes dels rius

Les pluges intenses al nord d'Espanya han provocat una important crescuda dels rius, que s'han desbordat en diversos punts de Navarra. Aquestes inundacions han afectat de forma més significativa Pamplona i altres localitats de la comarca, com Burlata i Atarrabia, on els bombers han hagut de rescatar una dona de sa casa perquè l'aigua havia arribat al metre d'altura. 

L'observatori de Doneztebe ha mesurat una precipitació de 110 litres en les últimes 24 hores, a Bera han sigut 70 litres i 87 a Eltzaburu, mentre que a Pamplona s'han registrat 53 litres.

Protecció Civil del Govern de Navarra va emetre una prealerta dijous als ajuntaments davant de la probabilitat que es produïren inundacions i la Policia Municipal va difondre avisos perquè es retiraren els vehicles que es trobaven aparcats prop del llit del riu Arga.

Es troba tallada al trànsit la PA-30 (ronda de Pamplona) i també la Barranca pel desbordament del riu Arga.

La situació també és complicada a la zona cantàbrica, amb avisos per possibles desbordaments tant del riu Bidasoa com de l'Urumea. L'Irati i l'Ultzama també registren una notable crescuda.

El Govern de Navarra ha recomanat als conductors circular amb precaució per la formació de tolls d'aigua en les carreteres.

També et pot interessar

stats