Inundacions, carreteres tallades i platges amb danys en la ressaca del temporal

L'episodi de pluges intenses encara deixa complicacions a la Ribera, la Safor, la Marina i el Baix Segura.

L'aigua ha negat algunes urbanitzacions de la costa de Dénia
L'aigua ha negat algunes urbanitzacions de la costa de Dénia

L’episodi de pluges intenses ha passat. L’agència estatal de meteorologia ha retirat els avisos, els xiquets han tornat a l’escola i ara toca fer balanç i recompte de danys. 

L’aigua ha fet desaparéixer platges i amenaça de causar pèrdues milionàries al camp després d’un temporal que deixa registres molt elevats a la Ribera, laSafor, la Marina i el Baix Segura.

Les estacions meteorològiques del litoral sud de València presenten els indicadors més alts. En els últims 5 dies, a Barx s’han arreplegat 600 litres per metre quadrat. 403 a Ròtova, 356 a Algemesí, 332 a Alzira, 242 a Torís i 173 a la ciutat de València.

A la Ribera, a Alzira s’han inundat zones baixes de la ciutat i algunes zones industrials. I a Cullera es treballa per a recuperar la normalitat després del desbordament de l’últim tram del Xúquer i del llac de l’Estany, que van negar camps i camins. Es desaigua també a Tavernes de la Valldigna, on el riu Vaca se’n va eixir de mare per les dos vores i va obligar a tallar accessos i passos subterranis. 

La Direcció General de Trànsit ha informat que aquestes carreteres continuen tallades a la Ribera per les inundacions: la CV-5710 a Alzira; la CV-508 a Corbera i la CV-605 a Cullera..

Els contrapunt positiu el donen els embassaments de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, que han acumulat l’última setmana 21 hectòmetres cúbics més i estan al 31,5% de capacitat. 

Platges danyades i inundacions a la Marina i Dénia

Més al sud, el temporal ha causat danys a platges de la Marina, com l’Arenal de Xàbia o les Deveses de Dénia, i han negat urbanitzacions de la costa. 

El temporal també ha fet desaparéixer algunes platges del Baix Segura, sobretot de Torrevella, on els núvols van descarregar més de 100 litres per metre quadrat en poc més de dos hores. És la meitat del que sol caure en el municipi al llarg de tot un any.  De fet, dilluns passarà a la història com el dia més plujós d’un mes de novembre des de l’any 1927 a la ciutat, que va quedar incomunicada amb la platja per unes hores. Els bombers van haver de fer més de 30 serveis per a traure l’aigua dels baixos i el clavegueram no donava l’abast per a desaiguar.

A Oriola costa, algunes urbanitzacions van quedar inundades i continua tallada al trànsit la carretera secundària CV-940 a Sant Miquel de les Salines, també al Baix Segura.

I a Teulada-Moraira les precipitacions intenses van tombar un mur. Al municipi s’han registrat 94 l/m2.

També et pot interessar

stats