Intramurs fa pública la foto de Spencer Tunick a València

1.300 persones es van despullar davant les Torres de Serrans.

VÍDEO | Intramurs fa pública la foto de Spencer Tunick a València

Aquesta és la foto. L'esperada imatge que el fotògraf nord-americà Spencer Tunick va preparar en març quan 1.300 persones es van despullar davant les Torres de Serrans de València. Pell de Mediterrani és el títol i s'ha presentat aquest divendres en el festival Intramurs que busca trencar barreres entre l'art i la gent.

La presentació de la fotografia s'emmarca en la sisena edició d'Intramurs que s'acabarà aquest diumenge 27 d'octubre, que enguany duu el lema "Muralla de Llum". A més, el certamen lliurarà la fotografia a les 1.300 persones que van participar en aquesta iniciativa artística en una festa que se celebrarà aquest dissabte en la Galeria Princesa 2.0 de València.

Com es va fer

L'acció, segons els organitzadors, es va poder fer gràcies a la Policia Local, als serveis de neteja i el mig centenar de voluntaris d'Intramurs, que van fer que l'acció es desenvolupara sense incidents. Les 1.300 persones, que van ser convocades i es van despullar el passat 30 de març, formen part d'una acció que pretén posar en valor monuments patrimonials de Ciutat Vella com les Torres de Serrans, alhora que reflexionar sobre com "construir relacions més sanes i igualitàries entre homes i dones".

La festa de clausura d'aquesta VI edició de Intramurs tindrà com a protagonista cadascun d'aquells voluntaris que es van despullar sense pudor, obviant el fred, per a ser captats per la lent del polèmic fotògraf.

Tot el procés de realització de l'acció així com de la preparació del dispositiu necessari per a dur-la a terme va ser documentat per la televisió pública valenciana, À Punt, que va recollir el testimoniatge d'institucions, artistes i voluntaris participants donant peu a una edició especial del programa Punt docs que es va emetre fa unes setmanes i que està disponible a la carta en la web de la cadena: València, postal Tunick.

Segons l'organitzacio, l'edició del 2020 tindrà com a iniciativa principal la recuperació de la desapareguda muralla àrab mitjançant un sistema de llums LED.

També et pot interessar

stats