Intervenen vint tones de taronges contaminades per un plaguicida prohibit

Els cítrics procedien d'Egipte i els havia distribuït un importador d'Alacant a València i Múrcia

La Guàrdia Civil retira del mercat 20 tones de taronges contaminades per un plaguicida prohibit
La Guàrdia Civil retira del mercat vint tones de taronges contaminades per un plaguicida prohibit

La Guàrdia Civil ha intervingut i retirat del mercat vint tones de taronges contaminades amb un plaguicida prohibit a la Unió Europea des del 2020. Els cítrics, procedents d'Egipte, els havia distribuït a València i Múrcia un importador d'Alacant.

Hi ha set investigats per delictes contra la salut pública, falsedat documental, contra el comerç i els consumidors i per constitució de grup criminal. Els cítrics contenien cloropirifós, un insecticida tòxic per a l'ésser humà i prohibit per la Unió Europea.

Les taronges van ser adquirides a Barcelona pel presumpte responsable de la xarxa, qui, segons fonts de la Guàrdia Civil, era coneixedor que s'havia utilitzat aquest plaguicida prohibit en els cítrics que pretenia vendre.

Els agents del Seprona, amb la informació aportada per les autoritats sanitàries, han descobert la falsedat de la declaració que va fer el cap de la xarxa i han trobat un entramat d'empreses implicades dirigides per l'importador des d'Alacant.

Els investigats havien creat les factures, els albarans de compra i venda i, fins i tot, els documents de destrucció de manera fictícia per a aparentar davant les autoritats que les taronges serien retirades del mercat i les destinarien a la posterior destrucció.

També et pot interessar

stats