Intervenen una tona de peix il·legal en locals d'Alacant, Altea i Elx

Les inspeccions de la Guàrdia Civil identifiquen productes com ara tonyina roja, polp o calamar que no complien els requisits i els infractors s'enfronten a sancions d'entre 601 i 30.000 euros

Un agent inspecciona el génere incautat
Un agent inspecciona el gènere incautat / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil d'Alacant ha requisat durant el mes de juny una tona de peix il·legal en diversos establiments de comerç i hostaleria de la província. Els productes, frescos i congelats, estaven destinats a la comercialització i s'han intervingut gràcies a diverses inspeccions realitzades en diferents locals de la ciutat d'Alacant, Altea i Elx, segons informa l'institut armat en un comunicat aquest dilluns. Han sigut retirats del mercat per no complir els requisits establits i els infractors s'enfronten a sancions d'entre 601 i 30.000 euros.

Durant tot juny, el Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) d'Alacant ha dut a terme nombroses inspeccions en diferents establiments de comerç i hostaleria dedicats a la venda de peix, amb la finalitat de garantir la qualitat de la mercaderia a la clientela i protegir tant el medi natural com la supervivència de les diferents espècies.

Durant els controls efectuats en diverses localitats alacantines els agents detectaren nombroses infraccions. Entre elles, la localització de dos establiments d'emmagatzematge, distribució i transformació de productes pesquers que no tenien autorització ni registre sanitari per a desenvolupar l'activitat. Fins i tot en un dels locals l'autoritat sanitària havia suspés l'autorització preceptiva per haver deixat de reunir els requisits de qualitat sanitària. Quant als establiments d'hostaleria, es detectà, en l'emmagatzematge dels productes alimentaris, la manca d'etiquetatge o qualsevol altra traçabilitat amb la qual poder determinar-ne l'origen i les condicions per al consum.

Entre els productes intervinguts destaquen tonyina roja, mussola, polp, calamar, sardina, gambetes i llagostí. Els aliments aprofitables s'han entregat a centres benèfics perquè es consumisquen, després de passar els controls de qualitat pertinents, i la resta s'han destruït.

També et pot interessar

stats