Intervenen a Alacant vint tones de taronges d'Egipte contaminades amb fitosanitaris prohibits

La Guàrdia Civil ha intervingut en diferents províncies 23 tones de pesticides que havien sigut falsificats i distribuïts en el sector agrícola sense cap mesura de control

La Guàrdia Civil ha intervingut 23 tones de pesticides que havien sigut falsificats i distribuïts en el sector agrícola
La Guàrdia Civil ha intervingut 23 tones de pesticides falsificats / Guàrdial Civil

La Guàrdia Civil ha informat que la Comandància d'Alacant ha desenvolupat una investigació que ha culminat amb un total de set persones i cinc empreses investigades per la posada en el mercat nacional de taronges contaminades amb productes fitosanitaris prohibits a la Unió Europea.

Els cítrics, procedents d'Egipte, contenien substàncies actives prohibides, per la qual cosa es van intervindre vint tones de taronges contaminades.

A més, els investigats haurien creat factures i albarans de compravenda, tot això de manera fictícia, tractant de convéncer les autoritats que les taronges anaven a ser retirades del mercat i que s'anaven a destruir.

Fruit de les investigacions realitzades, es van practicar escorcolls en diferents instal·lacions d'empreses fructícoles situades a Barcelona, Castelló, València, Alacant i Múrcia.

Amb això s'ha desarticulat l'entramat d'empreses implicades dirigides per l'importador des d'Alacant.

Vint-i-tres tones de pesticides falsificats

D'altra banda, la Guàrdia Civil ha intervingut més de 23 tones de pesticides que havien sigut falsificats i distribuïts en el sector agrícola sense cap mesura de control i que presentaven una greu amenaça per a la salut pública, la flora, fauna i els camps de cultiu.

En el marc d'aquesta operació, la Guàrdia Civil ha dut a terme un total de 1.084 inspeccions, ha practicat 434 controls i ha detingut i investigat deu persones en diferents províncies.

Estan detinguts per l'ús il·legal d'aquests pesticides il·lícits o falsificats que eren emprats principalment en el sector agrícola, però també en silvicultura i horticultura.

S'ha detectat la presumpta comissió de 21 infraccions penals, entre les quals destaquen delictes de falsedat documental, delictes relatius al mercat i els consumidors, contra la salut pública i pertinença a grup criminal.

A més, s'han detectat 480 infraccions administratives a les normatives de sanitat vegetal i fitosanitaris, sobre activitats classificades i de residus i abocaments.

També et pot interessar

stats