Intervenen 5,5 tones de cocaïna, la partida més gran en la història al port de València

La droga, amb un valor superior als 340 milions d'euros, estava camuflada en un contenidor procedent de Sud-amèrica

Droga decomisada al port de València per la Guàrdia Civil
Droga decomissada al port de València per la Guàrdia Civil / Guàrdia Civil

Una operació conjunta del Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i la Guàrdia Civil ha aconseguit intervindre en el port de València 5.592 quilos de cocaïna camuflada en un contenidor procedent de Sud-amèrica.

Es tracta de l'aprehensió més gran de cocaïna a Espanya des de fa més de quatre anys i la més gran en la història al port de València, la tercera intervenció en un sol contenidor segons els registres del Citco (Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat) i la més important en el port valencià des que hi ha registres, segons informa el Ministeri d'Hisenda.

Les actuacions van començar en 2021 arran de diverses importacions legals al territori nacional de fruita i verdura aprofitant el comerç legal d'aquesta mena de mercaderies des de l'altre costat de l'Atlàntic que podrien ser utilitzades per al comerç transatlàntic de drogues.

Així es va poder intervindre, al setembre, en el port de Barcelona una mercaderia en l'interior de la qual s'amagaven 70 quilos de cocaïna.

Les investigacions posteriors van permetre localitzar al port de València un contenidor provinent de Sud-amèrica que podria ser utilitzat per a introduir droga.

Els agents ho van inspeccionar i van trobar a l'interior més de 5,5 tones de cocaïna ocultes, juntament amb la mercaderia la importació de la qual era legal.

Segons les fonts, una vegada tallada la droga, les més de cinc tones tindre un valor en el mercat il·lícit superior als 340 milions d'euros.

La investigació continua oberta perquè s'està tractant de determinar, d'una banda, qui són els responsables de la introducció de la substància estupefaent i, d'una altra, les persones que posteriorment s'encarregarien de la distribució de la droga a Espanya.

En l'operació han participat funcionaris del Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària de València i Madrid, així com l'Equip de Delinqüència Organitzada i Antidroga de la Comandància de València de la Guàrdia Civil.

També et pot interessar

stats