Intervenen 5.000 quilos d'haixix en ser descarregats d'un iot a Santa Pola

Quatre persones han sigut detingudes, tres d'elles 'in fraganti' en el moment en què desembarcaven la partida de droga en 126 fardells

Droga intervinguda al costa del iot a Santa Pola
Droga intervinguda al iot a Santa Pola / CNP

Agents de la Guàrdia Civil, en una operació conjunta amb la Policia Nacional, han confiscat quasi 5.000 quilos d'haixix disposat en un total de 126 fardells just quan es descarregaven d'un iot de luxe de bandera britànica al port de Santa Pola.

A més, en l'operatiu, quatre persones han sigut detingudes per la seua presumpta implicació en aquest cas, tres a l'acte en el moment en què desembarcaven la partida.

La investigació es va iniciar gràcies a l'intercanvi constant d'informació en la lluita contra el narcotràfic. La informació rebuda es va confirmar quan els agents van albirar una embarcació amb quatre motors que navegava a una velocitat de 52 nusos i que es trobava aparentment carregada de fardells.

Això va portar a l'establiment d'un dispositiu de vigilància conjunt entre la Guàrdia Civil i la Policia Nacional en l'àrea del port esportiu de Santa Pola per a detectar possibles moviments de descàrrega de droga.

Mentre els agents es trobaven a la zona, van observar una furgoneta amb les portes posteriors obertes i enculada a una embarcació d'esplai, on diverses persones executaven tasques de descàrrega del vaixell i càrrega al vehicle.

Quan els agents s'hi van acostar, tots ells van tractar de fugir, però alguns van ser detinguts. Un dels detinguts va revelar l'existència d'una segona furgoneta preparada per a carregar la resta de la droga, per la qual cosa va ser intervinguda.

A la part posterior de la furgoneta es van localitzar 74 fardells d'haixix d'uns 38 quilograms cadascun i documentació d'una quarta persona que va ser identificada com una de les quals van emprendre la fugida.

L'endemà aquest quart individu es va personar a la comandància de la Guàrdia Civil i va ser detingut per un presumpte delicte contra la salut pública.

En l'embarcació recreativa els agents van confiscar 52 fardells més.

També et pot interessar

stats