Intervenen més de 400.000 paquets de tabac al port de València

Aquesta és la tercera operació enguany contra el contraban de tabac a València. S'ha impedit l'entrada de més d'1,4 milions de paquets de tabac per un valor superior a 5,8 milions d'euros

Material intervingut en l'operació
Material intervingut en l'operació / Hisenda

L'Agència Tributària i la Guàrdia Civil han intervingut 406.500 paquets amb més de huit milions de cigarrets d'una reconeguda marca de tabac al port de València, segons han informat els dos organismes en un comunicat.

El contenidor que albergava el tabac de contraban va ser descarregat al port de València el dia 17 de juliol. Després de diverses setmanes depositat en una terminal sense que es presentara documentació per al despatx d'importació, l'organització contrabandista va desistir de la seua previsió inicial d'importar la mercaderia, probablement per les sospites que la Duana poguera haver detectat aquest carregament il·lícit.

Posteriorment, l'organització va intentar introduir el contenidor a la UE per un altre port, motiu pel qual va presentar una declaració per a la reexportació de la mercaderia amb destinació a Alemanya.

En aquest moment la Unitat d'Anàlisi de Riscos de la Duana de València va prendre la decisió d'actuar sobre el contenidor, va revisar-ne el contingut i va descobrir els 406.500 paquets.

Aquesta operació contra el contraban de tabac és la tercera que duen a terme al port de València des de principi d'any l'Agència Tributària i la Guàrdia Civil. S'ha impedit l'entrada de més d'1.451.000 paquets de tabac per un valor superior a 5.859.000 euros.

També et pot interessar

stats