Intervenen 20 milions de dosis de medicaments il·legals a València

Hi ha deu persones detingudes i se sospita que la distribució podria haver generat 80 milions d’euros de benefici.

VÍDEO | Intervenen 20 milions de dosis de medicaments il·legals a València

La Policia Nacional ha intervingut a València 20 milions de dosis de medicaments il·legals amb 300 presentacions diferents que podrien haver generat 80 milions d’euros de benefici en el mercat negre. Els agents han desarticulat l’organització que els distribuïa i ha detingut deu persones per presumptes delictes contra la salut pública, organització criminal, blanqueig de capitals i tinença il·lícita d’armes.

Els productes il·legals no s’oferien a cap persona que no fora coneguda pels membres de l’organització i que no tinguera acreditada una venda mínima. Segons han informat les autoritats, el mètode que utilitzaven tant per als enviaments de producte com per a la recepció de diners era totalment segur, i només acceptaven el pagament en efectiu.

La investigació es va iniciar a partir de dues operacions que es van fer en 2016 i 2018 que van revelar informació sobre els proveïdors de les xarxes clandestines de distribució, però també van posar de manifest la dificultat de rastreig de l’origen dels medicaments prohibits intervinguts.

Els detinguts contactaven directament amb els possibles clients de l’organització a través de botigues de nutrició, gimnasos i bars. L’origen dels medicaments que emmagatzemaven per a distribuir-los posteriorment radicava en països com Mèxic, la Xina, Portugal, Bulgària o Romania.

També et pot interessar

stats