Intervenen 161 aus exòtiques a Manises provinents de Cuba

Els ocells silvestres viatjaven ocults en les maletes d'un passatger procedent de l'Havana

Caixes en les quals viatjaren les aus dins de les maletes des de l'Havana
Caixes en les quals viatjaren les aus dins de les maletes des de l'Havana / EuropaPress
30 d'abril 2021 - 11:00

Efectius de l'Agència Tributària i de la Guàrdia Civil han intervingut a l'Aeroport de València 161 aus silvestres que viatjaven en les maletes d'un passatger procedent de l'Havana.

Els ocells els van descobrir després dels controls duaners que van realitzar els agents de Resguard Fiscal, sota les directrius de la Dependència Regional de Duanes i IIEE de l'Agència Tributària a València, en un vol procedent de Madrid.

Després de constatar els agents que un passatger, procedent de Cuba, no havia realitzat cap declaració, van examinar el contingut de tot el seu equipatge a través de l'escàner i detectaren dins la presència de diversos objectes que, per la seua naturalesa, podien ser animals.

Seguidament es va indicar al propietari que obrira l'equipatge. Els agents de Resguard Fiscal, després de comunicar-ho a l'administrador de la Duana, van inspeccionar el contingut de les maletes en presència del propietari i van comprovar que transportava aus vives.

En cadascuna de les dues maletes hi havia quatre caixes, amb un total de 161 ocells silvestres, originaris de Sud-amèrica. El passatger no va poder acreditar estar en possessió de la documentació necessària per importar-les de forma legal.

Les aus viatjaren dins de les maletes en la bodega de l'avió, sense complir les mesures legals d'higiene i protecció per a transportar animals i els agents en trobaren algunes ja mortes.

Els fets podrien ser constitutius d'un delicte de maltractament animal i d'una infracció administrativa de contraban per importació d'exemplars de fauna i flora silvestres d'espècies recollides en el Conveni de Washington. Els ocells han sigut depositats en el Centre d'Ocells Exòtics i Fauna Municipal de València.

També et pot interessar

stats