Intervenen 12 tones de peix amb etiquetes d'origen i data de caducitat modificades

S'investiguen tres homes i una persona jurídica pels delictes contra la salut pública, falsedat documental i contra el mercat i els consumidors.

Material incautat per la Guàrdia Civil
Material incautat per la Guàrdia Civil / Guàrdia Civil d'Alacant

La Guàrdia Civil d'Alacant ha intervingut 12 tones de peix (orades i llobarros) preparades per a la venda al públic per presumptes irregularitats en les etiquetes d'origen i data de caducitat. Pretenien fer passar peix turc per espanyol i li modificaven la data de captura per a dotar-les d'una caducitat superior.

Per aquests fets, els agents del Seprona investiguen tres homes i una persona jurídica, com a presumptes autors dels delictes contra la salut pública, falsedat documental i contra el mercat i els consumidors.

A causa del “considerat risc” que suposava el consum d'aquests productes, la Guàrdia Civil els ha immobilitzat d'immediat, els ha retirat del mercat i n’ha destruït vora 12 tones, localitzats en una nau i en tres supermercats.

Ara el Seprona ha de determinar quant de temps podria portar la mercantil realitzant aquesta activitat il·lícita i, per consegüent, quants productes s'han pogut posar a la venda en el mercat.

També et pot interessar

stats