Intersindical denuncia l'expedient de les Arts a un representant sindical

La confederació afirma que l’obertura de l’expedient disciplinari al treballador per sotmetre el preacord de conveni a l'aprovació de la plantilla és una “persecució sindical”

El Palau de les Arts a la ciutat de València
El Palau de les Arts a la ciutat de València / Les Arts

La Intersindical de València denuncia l'obertura d'un expedient disciplinari per part del Palau de les Arts a la secció sindical i a un dels seus delegats. La raó és la difusió entre les persones treballadores del contingut d'un preacord de conveni perquè aquestes pogueren fer-hi les seues aportacions, crítiques i aprovar o no el seu contingut.

Segons la confederació, el Palau qualifica el sindicalisme com una "difusió il·lícita de documents de caràcter confidencial", i afegeix que es tracta del "calaix de sastre" que s'utilitza sempre que una empresa "no sap de què acusar un delegat sindical, que per la seua lluita pels drets dels treballadors resulta incòmoda".

A més, Intersindical lamenta que la comunicació de l'expedient es done després de la convocatòria de vaga, per part del representant sindical, a favor dels drets dels treballadors temporals i interins.

Finalment, afirmen que l'actuació del Palau es tracta d'"un intent despòtic de silenciar informació" en una entitat pública que "ha de portar la transparència per bandera" i que "no pot" vulnerar els drets fonamentals recollits en l'ordenament jurídic.

La informació als treballadors d'aquelles qüestions que els afecten està sostingut per l'article 20 de la Constitució, l'article 64 de l'Estatut dels Treballadors, l'article 8 de la Llei orgànica de llibertat sindical i la jurisprudència del Tribunal Constitucional i Suprem.

També et pot interessar

stats