La Intersindical es concentra pel valencià

El sindicat expressa el seu rebuig a la sentència que anul·la onze articles del decret d'usos lingüístics en l'administració valenciana.

Escola Valenciana ha donat suport a la concentració.
Escola Valenciana ha donat suport a la concentració.

La Intersindical Valenciana s'ha manifestat davant del Tribunal Superior de Justícia de València amb el lema "Sí al valencià". El sindicat expressa així el seu rebuig a la sentència del TSJ que anul·la onze articles del decret d'usos lingüístics en l'administració valenciana. La Intersindical denuncia que els motius de l'anul·lació són més polítics que jurídics i que s'emparen en la Llei d'ús i ensenyament del valencià de 1983, la qual consideren desfasada. Rafael Reig, portaveu del sindicat, ha confirmat que presentaran un recurs davant del Tribunal Suprem per a evidenciar la falta de rigor jurídic del TSJ en les quatre sentències sobre el decret d'usos lingüístics.

Escola Valenciana ha donat suport a la concentració. Joan Cortés, vicepresident de la institució, ha volgut demostrar el rebuig a l'actitud del TSJ perquè considera que "no pot ser que hi haja entre les dues llengües oficials un desnivell d'ús, i que la nostra llengua siga una llengua minoritzada dins de l'administració".

També et pot interessar

stats