S'interromp fins a setembre el servei de metro entre Empalme i Burjassot

FGV ha previst un servei d'autobús gratuït per a connectar les dues estacions i enllaçar amb el servei de metro

Imatge d'arxiu de Metrovalencia
Imatge d'arxiu de Metrovalència / À Punt NTC

Les obres de soterrament que fa la Generalitat al municipi de Burjassot obliguen a interrompre temporalment, des del 28 de juliol fins a mitjan setembre, la circulació ferroviària entre les estacions d'Empalme i Burjassot, corresponents a la línia 1 (Bétera-Castelló/Villanueva de Castellón) de Metrovalència.

Com a alternativa, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha previst un servei d'autobús gratuït per a connectar les dues estacions i enllaçar amb el servei de metro, alteració que comporta modificar els actuals horaris de pas de la línia 1 al tram Bétera-Burjassot, en tots dos sentits, que ja es poden consultar en el web de Metrovalència i en l'app oficial.

El tall únicament afecta aquest tram de la xarxa de metro, i no la línia 2 (Llíria-Torrent Avinguda), ni la línia 4 del tramvia, que uneix les parades de Mas del Rosari i Doctor Lluch, que també passen per l'estació d'Empalme.

Les obres, amb un cost de 9,7 milions d'euros, consisteixen a connectar l'estació d'Empalme amb el soterrament existent i la via en sentit a Bétera, i urbanitzar la superfície damunt de les vies soterrades per donar continuïtat a l'avinguda de Burjassot de València cap al nucli urbà mitjançant la retirada de la via existent, que quedarà fora de servei.

Una vegada completades, s'aconseguirà un augment de la seguretat ferroviària, la supressió del pas per als vianants provisional del carrer de València, per la retirada de la via actual i millores, tant en la funcionalitat i capacitat de la línia, com en el seu entorn, amb la urbanització dels terrenys alliberats, segons FGV.

També et pot interessar

stats