Internet o el Gran Germà que tot ho sap

Hui se celebra el Dia Mundial d'Internet, una cita que enguany reflexiona sobre la societat de dades.

Internet o el Gran Germà que tot ho sap
Internet o el Gran Germà que tot ho sap

El seu principal objectiu és fer conéixer les possibilitats que ofereixen les noves tecnologies i acostar l’anomenada societat de la informació a tots els usuaris i usuàries. El Dia Mundial d'Internet se celebra des de 2005 i es tracta d’una iniciativa promoguda per l’Associació d’Usuaris d’Internet, que en cada edició reflexiona sobre un aspecte diferent de la xarxa de xarxes. Enguany el lema és "La societat de dades".

A Espanya, el 83,4% de les llars tenen accés a la xarxa, segons l'Institut Nacional d'Estadística. Hui en dia quasi tot el que fem en la xarxa deixa un rastre: els nostres desplaçaments, un comentari compartit en una xarxa social, una opinió en un blog o un pagament amb targeta de crèdit. Allò que es coneix com el Big Data, grans quantitats de dades que poden tindre moltes utilitats diferents, però també alguns riscs. El cas de Cambridge Analytica i Facebook n'és un bon exemple.

En aquest sentit, les xarxes socials són un gran magatzem de dades que arrepleguen els nostres gustos, aficions o idees; un Gran Germà que tot ho sap. En Les notícies del matí hem parlat amb el professor de periodisme de la Universitat Miguel Hernández d’Elx, Félix Arias, per a reflexionar sobre com ens exposem en Internet i com podem controlar la nostra identitat digital.

També et pot interessar

stats