Interior elimina el requisit d'alçada mínima per a ser policia, excepte en la UIP i GEO

La mesura contribueix a la igualtat l'accés de la dona al cos, ja que el límit d'1,60 està dos centímetres per davall de l'alçada mitjana de les dones

Un agent de la Unitat d'Intervenció Policial (UIP) de la Policia Nacional en una imatge d'arxiu
Un agent de la Unitat d'Intervenció Policial (UIP) de la Policia Nacional en una imatge d'arxiu / Europa Press

La Direcció General de la Policia Nacional eliminarà el requisit d'alçada mínima per a accedir al cos, actualment fixada en 1,65 centímetres per als homes i en 1,60 centímetres per a dones. No obstant això, la condició es mantindrà per a ingressar en les unitats d'intervenció policial (UIP i UPR) i en el Grup Especial d'Operacions (GEO), on la talla afecta l'operativitat de la labor policial específica que desenvolupen.

Així ho ha anunciat el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, aquest dilluns després de mantindre una reunió amb el director general de la Policia Nacional, Francisco Pardo, i els responsables de formació i selecció de personal del cos, amb els qui ha debatut sobre el nou model d'accés a la Policia Nacional, previst el 2023.

Marlaska ha destacat que la mesura contribueix a trencar "un dels sostres de vidre" que impedia l'accés la dona al cos, ja que el límit d'1,60 està només dos centímetres per davall de l'alçada mitjana de les dones. En el cas dels homes, hi ha un marge de nou centímetres.

Amb aquest canvi, que a més reclamaven la majoria de sindicats policials, la Policia Nacional s'equipara a altres cossos civils de policia de països europeus, com França, Itàlia o Finlàndia, entre altres. La novetat s'inclourà en un nou reglament que, en les pròximes setmanes, començarà a debatre's amb les organitzacions sindicals.

En la reunió s'ha analitzat també la creació del nou Centre Universitari de Formació de la Policia Nacional, que aspira a transformar el model d'accés, formació i promoció en la institució. "El nou model permetrà comptar amb agents més ben formats, amb més coneixements i millors mitjans i, per tant, amb major capacitat preventiva i operativa", ha subratllat el ministre.

També et pot interessar

stats