Interior detecta la venda d’una vacuna falsa per a la Covid-19 en Internet

El producte es podia adquirir a través d’un portal de la xarxa fosca i es pagava amb bitcoins a uns 110 euros el canvi.

Interior detecta la venda d’una vacuna falsa per a la Covid-19 en Internet
Interior detecta la venda d’una vacuna falsa per a la Covid-19 en Internet

El Ministeri de l’Interior ha detectat la venda d’una vacuna falsa per a la Covid-19 que es podia comprar a través d’un portal de la dark net o xarxa fosca. Tot i que no hi ha constància que se n’haja venut alguna unitat, el producte es podia comprar amb bitcoins per un valor aproximat de vora 110 euros.

L’Oficina de Coordinació Cibernètica del Ministeri explica que ha descobert el portal, anomenat Coronavirus Vaccine, gràcies al monitoratge i vigilància digital d’aquest tipus de xarxes, accessibles únicament a través d’un programari específic per a la connexió i navegació.

Des que es va declarar la pandèmia mundial, aquest organisme ha detectat un increment del nombre d’activitats delictives associades a la conjuntura sanitària actual, en què s’intenten aprofitar de la situació. Un altre cas va ser el de l’Agartha Underground Oasi, que comerciava amb grans volums de material sanitari destinat a l’àmbit professional, o The Coronavirus Epidemic, que comercialitzava productes sanitaris de protecció i, principalment, mascaretes d’ús professional, materials que no havien passat les mesures de control i d’homologació pertinents.

També et pot interessar

stats