Interior aplicarà un protocol per a valorar el risc d'assassinat en casos de violència masclista

El Ministeri preveu millorar la coordinació entre administracions i impulsar un pla personalitzat en el cas dels menors.

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, aquest dimarts en la Comissió d'Interior del Senat
El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, aquest dimarts en la Comissió d'Interior del Senat

El Ministeri de l'Interior està treballant en la millora dels protocols de valoració policial del nivell de risc en els casos de violència de gènere i, pròximament, implementarà un de nou que analitzarà el risc d'assassinat i no només el de reincidència com fins ara. Així ho ha assegurat el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, en la Comissió d'Interior del Senat. Aquesta comissió està repassant les polítiques generals del seu departament, entre elles les encaminades a eradicar la barbàrie masclista. Es preveu la millora dels protocols, i la creació de nous, que examinen la gravetat dels casos.

El responsable d'Interior ha insistit en la necessitat de millorar la coordinació entre administracions en la lluita contra la violència masclista, per la qual cosa ha implementat un pla estratègic amb què es comparteixen les bases de dades sobre centres penitenciaris, òrgans judicials, serveis socials o centres sanitaris, entre altres.

Actuacions per a millorar la protecció de la víctima

Dins d'aquesta millora de la coordinació, el departament de Grande-Marlaska està emprenent actuacions per a millorar la protecció de la víctima quan els condemnats canvien de domicili o en aquells casos en què no hi ha una denúncia prèvia. A més, està impulsant un pla personalitzat en el cas dels menors.

El ministre de l'Interior també ha recordat la intenció que la Policia Local puga realitzar aquestes labors de protecció. "Són aquests agents els que coneixen millor la realitat de les víctimes", ha afirmat Grande-Marlaska.

Així mateix, Interior està analitzant com impedir o restringir l'accés al sistema de seguiment integral en els casos de violència de gènere (VioGèn) per part dels funcionaris de les forces de seguretat de l'Estat implicats en casos d'aquesta naturalesa.

També et pot interessar

stats