Interior admet errades en el web que arreplega el recompte de vots en les eleccions

La fiabilitat de l'escrutini està garantida, i els resultats oficials podrien modificar lleugerament l'assignació de regidors d'algunes localitats.

Interior admet errades en el web que arreplega el recompte de vots en les eleccions
Interior admet errades en el web que arreplega el recompte de vots en les eleccions

El Ministeri de l'Interior ha reconegut que s'han produït errades en el web que arreplega el recompte provisional de vots de les eleccions municipals del 26M i admet que algunes de les xifres que apareixen publicades no són correctes. Aquest dimecres comença el recompte oficial dels vots de la doble cita amb les urnes, un procediment que estarà supervisat per la Junta Electoral Central i sobre el qual han planat dubtes en les últimes hores a causa d'aquest error reconegut per Interior. 

El govern espanyol atribueix les errades informàtiques al programa encarregat de dur a terme el recompte durant la nit electoral, gestionat per l'empresa Scytel, i que presumptament hauria mostrat les dades de manera incorrecta en el web del Ministeri de l'Interior, en no haver sumat en la plataforma digital els vots que no servien per a tindre escó.

Tot i això, el Ministeri ja ha ordenat que es corregisquen els errors i ha insistit que la fiabilitat de l'escrutini està garantida. "El recompte és perfecte, el que ha generat problemes és la publicació de les dades pel abocament en el web dels resultats provisionals", ha assenyalat un portaveu d'Interior. 

 

Ara la firma s'enfronta a un expedient per aquesta incidència, perquè dimarts encara hi havia pobles amb les dades sense actualitzar i amb errades en els resultats, com ara Tavernes de la Valldigna, a la Safor, que va estar fins a les 17:00 h sense resultats provisionals en el web d'Interior. Els problemes derivats d'aquesta errada s'han multiplicat per mig Espanya, però a poc a poc van solucionant-se. 

Els resultats definitius que deixe el recompte oficial de vots, auditat per la Junta Electoral Central i que pot allargar-se fins a 40 dies, podria provocar xicotets reajustos en el nombre de regidors en alguns municipis. Aquesta situació ha fet saltar les alarmes, ja que hi ha moltes poblacions a l'estat espanyol en què el govern depén només d'un sol regidor. Els resultats definitius es publicaran al Butlletí Oficial de l'Estat una vegada acabe el recompte. 

També et pot interessar

stats