Intercepten una pastera amb 13 migrants a 80 milles de la costa d’Alacant

José Alonso, de Salvament Marítim, explica que cada vegada arriben més pasteres a costes valencianes per la saturació de les andaluses.

Una de les pasteres que la Creu Roja va localitzar ahir al litoral d'Alacant

Salvament Marítim ha rescatat aquest diumenge 13 migrants que viatgaven en una pastera a la deriva a 80 milles de la costa d'Alacant. 

Un avió que feia tasques de recerca va localitzar la barca a migdia, però la mala mar i les pluges complicaren les tasques de localització i rescat, que es va retardar fins a les 17 hores. 

Passades les 21 hores, l’embarcació de Salvament Marítim Mirfak va arribar al port d’Alacant amb els migrants, que van ser atesos per efectius de la Creu Roja. Segons fonts de l’entitat, tots eren homes d'origen nord-africà i es trobaven en bon estat de salut.

Aquest nou rescat ha tingut lloc després que la Creu Roja atenguera dissabte 23 migrants, quatre d’ells menors, que viatjaven en dues pasteres que es van detectar a Calp i a Xàbia, i que es localitzaren dues embarcacions buides a Guardamar i al Poble Nou de Benitatxell.

En només dos dies han arribat 36 persones al litoral valencià, i en un mes, 143. El capità de l'embarcació Mirfak, José Alonso, ha explicat aquest dilluns en Les notícies del matí que Salvament Marítim ha rescatat enguany unes 10 pasteres a les costes d'Alacant. 

L'arribada de pasteres al litoral sud de la Comunitat Valenciana és un fenomen cada vegada més freqüent. Per a Alonso, la raó és la saturació que pateix Andalusia i a l'increment de la vigilància en aquestes costes. "S'inventen noves rutes i cada vegada és més habitual que arriben pasteres més al nord [a Alacant]", ha explicat.

També et pot interessar

stats