Intercanvi d’experiències a Vilallonga: noves tecnologies a canvi d’històries personals

Amb aquest emotiu projecte han estretit lligams amb les iaies i iaios, a més de fer un servei públic

Intercanvi d’experiències a Vilallonga: noves tecnologies a canvi d’històries personals

L'alumnat de segon de l'ESO del Col·legi Santa Ana de Vilallonga ha tirat endavant un projecte educatiu molt especial i motivador que els ha servit per a estretir lligams amb les seues iaies i iaios.

Consisteix a fer un intercanvi de coneixements mitjançant vídeos: l’alumnat ha gravat instruccions per a fer servir les noves tecnologies, mentre que les iaies i iaios els han explicat històries de la seua infància i dels jocs tradicionals.

La idea els va vindre després d’aquest llarg temps que han estat sense poder visitar els seus iaios i iaies durant l’època més dura de la pandèmia i abans que arribara la vacuna.

A causa de la situació sanitària, els i les protagonistes del projecte no han pogut estar a l’aula per a donar la seua opinió, però tenen tots els vídeos a l’abast en una biblioteca de recursos en línia, on han penjat tots els vídeos instructius realitzats per l’alumnat.

El projecte l’han dut a terme en l’assignatura de valencià i el seu professor, Santi Alberca, ha explicat a À Punt Notícies que la matèria s’ha enriquit amb l'elaboració del projecte, ja que ha servit al jovent per a aprendre com era la infància i l’adolescència fins fa no molt de temps, mentre que els tutorials fets per l’alumnat són un servei per a la societat.

També et pot interessar

stats