La Intel·ligència Artificial s’obri pas en les noves titulacions de la Universitat d’Alacant

Les noves tecnologies i els futurs treballs fan necessaris nous perfils professionals demandats per les empreses

Enguany augmenta la demanda de títols relacionats amb les últimes tecnologies

Comença un nou curs a la Universitat d’Alacant amb 7.400 nous ingressos. Enguany augmenta la demanda de títols relacionats amb les últimes tecnologies, un camí que també segueix la formació professional, on també creix el nombre de matriculacions. No només ofereix enguany Medicina, també Enginyeria en intel·ligència artificial és un nou grau. 

Aquestes novetats s'emmarquen en les noves demandes tecnològiques de l'alumnat i la seua inserció laboral. De fet, el Consell ha fet un pla d'impuls a les formacions professionals en l'ensenyament mitjà. Són 151.077 places les oferides, de les quals un total de 9.263 són noves. Això suposa un augment del 6,5%. El paradigma canvia cap a l'especialització i la formació DUAL, amb el suport de l'empresa. "No només té valor la titulació acadèmica sinó les pràctiques en empresa, en competències i habilitats que la societat i les empreses del segle XXI demanden" ha puntualitzat Amparo Navarro, doctora a la Universitat d'Alacant.

Marta Armendia, directora general d'FP, ha explicat a À Punt Notícies que "no fan més que telefonar els empresaris per a explicar el mateix problema: no troben tècnics especialitzats en els seus sectors professionals, que tinguen les competències que busquen".

Les facultats que encara ofereixen vacants a la Universitat d'Alacant són, entre altres, les considerades d'Humanitats, com ara Geografia i Història o Llengua i literatura.

També et pot interessar

stats