Institucions i ajuntaments valencians condemnen l'assassinat d'Alina

S'han fet diverses concentracions de repulsa al llarg de tot el territori.

Concentració a les portes de les Corts

Les principals institucions valencianes, com les Corts, la delegació del govern o les universitats, i diversos ajuntaments del territori han condemnat l’últim crim masclista ocorregut a la Comunitat Valenciana i han recordat especialment Alina, la dona de 36 anys assassinada a Moraira. Les concentracions i els minuts del silenci al migdia s’han repetit pràcticament per tot el territori, fins i tot en localitats xicotetes.

 

La condemna ha sigut unànime per part de totes les entitats i formacions, encara que en el cas del grup parlamentari de Vox, tot i assistir a la concentració davant del Palau de Benicarló, s’ha allunyat de la pancarta que condemnava la violència masclista i que sí que ha comptat amb el suport de la resta de formacions amb representació parlamentària. 

 

L'onzena víctima d’enguany

 

El d’Alina ha sigut el primer crim masclista de 2020 a la Comunitat Valenciana i aquesta víctima mortal s’ha convertit en la que fa onze a tot Espanya. A més, la jove assassinada a Moraira suposa la que fa 1.044 des que van començar a registrar-se en les estadístiques el 2003.

 

L'home, de 59 anys, es va entregar dimarts a la Guàrdia Civil i va confessar-ne l'assassinat. És un exmilitar holandés que ja va ser arrestat al juliol després de protagonitzar una baralla amb la víctima. En el juí celebrat a Benidorm se'l va absoldre. Ara, una volta acabades les diligències policials, passarà a disposició judicial. 

 

El cadàver el trobaren dins d'un contenidor de fem soterrat en una zona residencial de la localitat. La víctima va morir degollada i presentava ferides per arma blanca als avantbraços, fet que mostraria signes de defensa per part d'ella.

 

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha condemnat el crim i ha confirmat que s'està treballant en una llei integral sobre la llibertat sexual.

 

Moraira, de dol oficial

 

Moraira tornarà a celebrar cinc minuts de silenci aquest dimecres, a les 13:00 hores, en record de la víctima i en suport a la seua família. L'Ajuntament de Teulada viu hui un dia de dol oficial per l'assassinat masclista: les banderes onegen a mig pal i s'han suspés els actes festius.

També et pot interessar

stats