Instal·len una escala mecànica en un dels carrers més empinats del casc antic de Calp

L’estètica de l’escala, que té l’aspecte de les que hi ha als centres comercials, ha generat opinions a favor i en contra en el veïnat 

Escala mecànica a Calp / À Punt NTC
Maria Bravo
César Rodríguez
08 de juny 2021 - 18:16

L’Ajuntament de Calp ha començat els treballs d’instal·lació d’una escala mecànica al carrer Alcalde Vicente Pastor, al nucli antic del poble. L’objectiu del consistori és facilitar l’accés del veïnat a la part més alta, i substituir les antigues escales. L'actual projecte també preveu instal·lar rampes en paral·lel a la nova escala.

Divisió en el veïnat

L'escala mecànica facilitarà l’accés a la part alta del poble, però ha generat polèmica, sobretot per l'estètica del nou element, que trenca amb el conjunt monumental del nucli vell.

Algunes veïnes, com Victoria Gutiérrez, han explicat a À Punt que encara que el carrer "sempre ha sigut d’una altra manera, si es pot modernitzar i s’avança, millor per a tots".

En canvi, a altres veïnes de més edat, consultades per À Punt, a qui pujar el carrer pot resultar missió impossible, no els agrada el nou aspecte del carrer. Altres veïns esperaven que arribara l’estiu per a estar tranquils, després dels moments que s'han viscut durant la pandèmia, i consideren que les obres són una molèstia. 

L’alcadessa de Calp, Ana Salas, respecta aquelles persones que no hi estan d’acord, i fins i tot no entenen la decisió, però considera que a la llarga serà positiu per a totes les persones.

L’escala, la van instal·lar aquest dilluns amb una grua de gran tonatge. Un treball d'enginyeria mil·limètrica, que va permetre col·locar-la a la part més alta del carrer. Una vegada finalitzen els treballs d'instal·lació, només queda condicionar-hi els accessos. L’Ajuntament té previst que la nova escala comence a funcionar a principis de juliol.

També et pot interessar

stats