Instal·lar l'equip de prototeràpia donat per Amancio Ortega a La Fe costarà 25 milions

El ple del Consell ha donat el vistiplau aquest divendres al conveni amb la Fundació Amancio Ortega pel qual l’empresari finançarà aquesta tecnologia

Hospital La Fe de València
Hospital La Fe de València

El ple del Consell ha donat el vistiplau aquest divendres al conveni amb la Fundació Amancio Ortega per a la implantació en La Fe d'un dels equips de prototerapia finançats per aquest empresari i ha aprovat també el contracte de redacció del projecte per a les obres d'implantació d'aquest equip per un valor de 25.252.528,63 euros.

S'ha validat així el conveni entre el Ministeri de Sanitat i les conselleries competents en matèria de salut de Comunitat Valenciana, País Basc, Catalunya, Galícia, Andalusia, Canàries i Madrid i, d'altra banda, la Fundació Amancio Ortega per a la col·laboració en la implantació de la prototerapia en el Sistema Nacional de Salut.

En virtut de l'acord, el Ministeri de Sanitat ha adjudicat 10 equips de prototerapia per un import total de 263.538.000 euros i, tal com recull el conveni signat el 19 d'octubre de 2021, la Fundació Amancio Ortega aportarà progressivament els fons necessaris per a finançar-los.

La prototerapia permet un alliberament més localitzat de la radiació, la qual cosa comporta una millor distribució de la dosi i una menor irradiació del teixit sa circumdant, amb el que es redueixen els efectes adversos tardans en els òrgans i teixits que envolten al tumor i disminueix també el risc de desenvolupar segons tumors.

Això és especialment rellevant en pacients amb alta supervivència com els pediàtrics. A més, la prototerapia és una alternativa eficaç per a tumors en els quals la radioteràpia convencional no resulta efectiva i la cirurgia no és una opció.

Una vegada subministrats els equips, el Ministeri els posarà a la disposició de les comunitats implicades en el projecte, que s'encarregaran de la instal·lació, manteniment i gestió. El destinat a la Comunitat Valenciana estarà situat en l'Hospital Universitari i Politècnic La Fe de València.

Amb la incorporació d'aquests 10 equips, la sanitat espanyola se situarà a l'avantguarda europea en aquesta tecnologia, al costat de països com Alemanya, i tindrà capacitat per a tractar cada any milers de pacients prop del seu lloc de residència, ha informat la Generalitat en un comunicat.

També et pot interessar

stats