Les instal·lacions de plaques solars d’autoconsum es dupliquen en només sis mesos

L'escalada del preu de la llum n'ha disparat el muntatge en els domicilis

Les instal·lacions de plaques solars d’autoconsum es dupliquen en només sis mesos / À Punt NTC

L'escalada del preu de la llum ha disparat el muntatge de plaques solars. En només sis mesos, quasi s'han duplicat les instal·lacions d'autoconsum a la Comunitat Valenciana. 

Són moltes les famílies que han fet el pas per a estalviar en la factura de la llum. Un dels exemples és Juanjo García, qui ha aprofitat el moment per a posar-se plaques solars en el seu domicili de Sagunt. Explica a À Punt NTC que primer fou el germà i ara és ell qui fa la instal·lació, tot remarcant que l'estalvi és molt gran.

En aquest mateix sentit, Rosa Bonodad exposa que es va passar a l'autoconsum ara fa 10 mesos. “Estic molt contenta. No me n’adone quan puja o baixa el preu de la factura de la llum”, assegura.

En sis mesos, s'han muntat vora 9.200 instal·lacions, quasi la meitat de les que hi ha actualment a la Comunitat Valenciana. Hugo Llobell, director comercial d’IDES explica que abans teníem una mitjana d’una instal·lació al dia i ara s’ha incrementat fins a vora tres diàries.  

També hi ha ajudes que faciliten fer el pas. La cap d’atenció al client d’IDES, Saray Briones, indica que hi ha bonificacions de l’IBI, la deducció de l'IRPF a la Comunitat Valenciana i també una subvenció als panells solars, amb la qual es pot estalviar fins al 40%. 

Una altra opció que permeten és finançar la instal·lació a quotes. Rosa explica que paga al voltant de 60 euros al mes, i en només tres anys haurà finalitzat el pagament. 

També et pot interessar

stats