Instagram prohibirà les imatges d'autolesions

La xarxa social anuncia aquest canvi per a evitar promoure actituds d'autocàstig i el suïcidi.

Instagram prohibirà les imatges d\'autolesions
Instagram prohibirà les imatges d'autolesions

Instagram no permetrà imatges que mostren autolesions, incloses per exemple fotos de cicatrius i altres relacionades amb l'autocàstig. Tampoc contingut relacionat, com etiquetes o altres elements relacionats amb la temàtica. L'objectiu és evitar promoure aquests comportaments, així com el suïcidi. Així ho arreplega en el seu apartat de premsa. 

El canal social assenyala que, a pesar d'això, no volen estigmatitzar o aïllar els usuaris i les usuàries que fan aquest tipus de publicacions, sinó donar-los suport, tractant de detectar els casos i remetent-los a organitzacions que els puguen ajudar en aquest problema. De la mateixa manera, Instagram indica que continua en contacte amb experts en el tema per a prendre més mesures, com ara gargotejar aquests continguts, perquè no siguen visibles a primera vista.

La resposta de la xarxa social es produeix arran el cas de Molly Russell, una jove britànica de 14 anys que es va suïcidar fa dos anys. Poc després d'aquest fet, els seus pares van trobar publicacions de la seua filla en Instagram sobre suïcidi i depressió. El pare, després de veure aquesta informació, va afirmar que la xarxa social havia ajudat a matar Molly.

També et pot interessar

stats