La inspecció de Treball qualifica de "frau" les beques de la Generalitat

El Consell assegura que els estudiants fan tasques de formació i que la seua activitat està supervisada per funcionaris.

La inspecció de Treball qualifica de \"frau\" les beques de la Generalitat
La inspecció de Treball qualifica de "frau" les beques de la Generalitat

La inspecció de Treball ha resolt com a "falses beques" el treball que realitzaven 28 becaris en Presidència de la Generalitat i els ha donat d'alta en la Seguretat Social ja que realitzaven tasques de comunicació com si foren "un treballador més". Segons asseguren, aquestes persones becàries han exercit de treballadores durant anys, amb una base de cotització i un salari molt més baixos.

Amb aquesta irregularitat, hi ha una persona a l'Arxiu del Regne de València, 8 a la Diputació de València i 28 en Presidència de la Generalitat. A més, encara hi ha 20 persones més pendents d'inspecció en conselleries com les de Sanitat, Hisenda, Justícia i Igualtat, i Economia.

La Generalitat ha assegurat que els becaris del departament de premsa de Presidència fan tasques que estan “estrictament emmarcades en l’àmbit de la formació” i que la seua activitat està dirigida i supervisada per funcionaris.

El Consell, que ha indicat que aquestes beques s’han concedit durant les últimes tres dècades, ha assenyalat que encara no ha rebut el resultat de la inspecció de Treball i, quan es coneguen els detalls, “en valorarà el contingut i si és procedent presentar-hi al·legacions”.

En tot cas, apunta que està “fermament compromesa en la lluita contra la precarietat i temporalitat laboral” i que respecta “de manera escrupolosa” els drets dels treballadors i treballadores, així com dels seus becaris.

També et pot interessar

stats