Inspecció de Treball obliga l’Ajuntament de Dénia a corregir la bretxa salarial de gènere

Un informe indica que la bretxa supera el 10% en quatre dels sis grups laborals d’aquesta administració

L’Ajuntament de Dénia haurà de prendre mesures per a corregir la bretxa salarial de gènere en la plantilla municipal / À Punt NTC

La Inspecció de Treball ha elaborat un informe sobre la diferència de sous entre homes i dones –bretxa salarial de gènere– a l’Ajuntament de Dénia que indica que aquesta és superior al 10% en quatre dels sis grups laborals d’aquesta administració. Segons aquest informe, un funcionari pot arribar a guanyar més de 6.000 € més que una funcionària de la mateixa categoria, amb la qual cosa es crea una discriminació salarial. Per tant, el consistori està obligat a fer una auditoria retributiva de tots els llocs de treball que pose en relleu quin és l’origen d’aquesta desigualtat per a poder corregir-la. 

À Punt NTC ha parlat amb Estela Puigcerver, auxiliar d’infermeria a la residència municipal des de fa quinze anys  i funcionaria municipal. Denuncia que la seua és una àrea feminitzada inclosa en el grup de funcionariat C2 malgrat que, per llei, les seues places haurien d’estar catalogades com a C1, i es pregunta si això seria igual si es tractara d’una àrea masculinitzada. 

Des del sindicat SEP-CV expliquen que aquesta desigualtat es deu al fet que els llocs ocupats per homes estan millor retribuïts perquè els donen llocs de més responsabilitat que a les dones i els adjudiquen complements salarials per tasques de més dificultat tècnica, explica la delegada Andrea Pastor. Per això, la seua proposta és feminitzar les àrees preeminentment masculines –com la Policia Local, on el 85% de la plantilla són homes– i viceversa. A més, Pastor qualifica d'innovadora en l'àmbit de les administracions públiques la resolució de la Inspecció de Treball.

L’Ajuntament, per la seua banda, reconeix aquesta realitat. El regidor de Personal i Hisenda, Francesc Roselló, posa com a exemple que totes les persones amb càrrec d’arquitecte municipal tenen el mateix sou, siguen homes o dones, i que la persona encarregada de dirigir el departament cobra un sou més alt, independentment també que siga home o dona. Assegura, a més, que el consistori té un Pla d’Igualtat que està actiu i que es treballa dia a dia per fomentar la igualtat.

També et pot interessar

stats