Inspecció de Treball constata discriminació a empleades embarassades de Marina Salud a l’Hospital de Dénia

El comité d’empresa s’ha mostrat satisfet i denuncia que la situació ha vulnerat els drets de les treballadores

Hospital de Dénia
Imatge d'arxiu de l'Hospital de Dénia / À Punt NTC

Inspecció de Treball ha constatat "discriminacions directes desfavorables per raó de sexe" per part de l'empresa Marina Salud SA, que gestiona l'Hospital de Dénia (Marina Alta), així com un "perjuí en les condicions de treball associat immediatament amb la situació de maternitat de treballadores embarassades".

Així ho indica un informe de la Inspecció de Treball, amb data 26 de juny d'enguany, facilitada pel comité d'empresa de l'hospital, que s'ha mostrat "satisfet" per aquesta resolució.

El document assenyala que l'empresa ha adoptat decisions unilaterals que impliquen discriminacions directes desfavorables per raó de sexe. Concretament, en matèria salarial, s'ha introduït una diferenciació formalment raonable entre homes i dones que suposa, no obstant això, una discriminació contrària a l'article 14 de la Constitució Espanyola, de l'Estatut dels Treballadors i de l’article 4 de la llei integral per a la igualtat de tracte i la no discriminació, apunta Inspecció de Treball.

La resolució afig que Marina Salud "ha provocat un perjuí en les condicions de treball associat immediatament amb la situació de maternitat de treballadores embarassades".

Per això, Inspecció de Treball ha instat l'empresa gestora de l'Hospital de Dénia a garantir a les treballadores que estiguen embarassades o siguen lactants l'abonament de les retribucions que percebien abans de començar aquesta situació en concepte de guàrdies i efectuar la liquidació complementària corresponent i a abonar a les treballadores afectades.

El comité d'empresa, que va ser qui va presentar la denúncia davant de la Inspecció de Treball, ha lamentat haver de denunciar aquestes situacions perquè considera que es vulneren "drets fonamentals i de protecció a col·lectius sensibles, com són les treballadores embarassades".

També et pot interessar

stats