La inspecció a la casa de Manuel se centra en els desaigües del lavabo

El presumpte assassí de Marta Calvo ha estat present durant més de quatre hores en l'escenari del crim.

Foto de portada: L'autor confés de la desaparició del cos de Marta Calvo participa aquest dimarts en la inspecció del presumpte escenari del crim a Manuel

La inspecció que es du a terme aquest dimarts a la casa de Manuel on suposadament va ser esquarterada Marta Calvo és “molt minuciosa” i se centra, sobretot, en els desaigües del lavabo. La recerca s'ha realitzat en presència de l'autor confés de fer desaparéixer la jove, Jorge Ignacio Palma, a qui han traslladat al suposat escenari del crim aquest matí per a buscar proves biològiques que puguen aportar alguna pista sobre ella. 

Els advocats de la família materna de Marta Calvo, Vicente Escribano i Pilar Jové, han estat presents durant part del matí en aquesta nova diligència que ha ordenat la titular del jutjat d'instrucció número 6 d'Alzira. Segons han explicat, l'objectiu de la Guàrdia Civl és trobar “restes” del cos Marta i per això es du a terme una inspecció que, com han insistit, és “molt minuciosa”.

A més, han destacat que el presumpte assassí de la jove està a la casa “perquè té el dret i l'obligació” d'estar-hi present, però no està declarant, ja que no es tracta d'una diligència en la qual haja d'intervindre.

Segons els advocats, la inspecció se centra sobretot en el lavabo de la casa de Jorge Ignacio Palma i han assegurat que totes les hipòtesis estan obertes, al mateix temps que han aclarit que fins que no acabe la instrucció de la causa, no estaran en disposició de poder formular l'acusació.

El detingut en aquesta causa oberta per un delicte d'homicidi ha arribat a Manuel poc abans de les 9.30 hores des de la presó de Picassent, on es troba ingressat en presó provisional, comunicada i sense fiança des del 6 de desembre. Passades les 13.30 hores, Jorge Ignacio Palma, ha ixit de la casa. 

Segona inspecció

La jutgessa ha autoritzat aquesta segona inspecció perquè fins ara no s'ha trobat cap resta biològica de la jove i els investigadors dubten de la versió que ha donat l'únic detingut pel cas

Jorge Ignacio, de 38 anys, sempre ha mantingut que Marta va morir de manera accidental a la casa de Manuel després d'una nit de festa i que va esquarterar el seu cos al domicili per a fer-lo desaparéixer després. Així ho va deixar escrit en una carta que, segons publica el diari Levante, va lliurar als agents de la caserna de la Guàrdia Civil de Carcaixent quan es va entregar. En aquest text, datat el 13 de novembre, diu que va actuar d'aquesta manera pres de pànic i que Marta li queia bé. També diu que no és cap "monstre assassí de dones". 

Precisament aquesta frase ha cridat l'atenció dels investigadors perquè Jorge Ignacio Palma parla en plural de "dones" i s'intenta aclarir si va estar implicat en la mort de més dones.

Les primeres inspeccions en la casa de Manuel no han detectat cap evidència de la presència de Marta. La casa la van fer ben neta amb lleixiu i per això no es va trobar sang ni cap altra resta biològica d'ella. 

Això va fer desconfiar els investigadors des d'un primer moment, però ara volen aclarir els dubtes i faran un altre escorcoll més exhaustiu per a confirmar o no la versió del detingut. Ell, com preveu la llei i per a garantir els seus drets, estarà present durant la inspecció. 

Continuen buscant a l'abocador de Dosaigües

Fins ara, la recerca a l'abocador de Dosaigües, amb més de 250 tones de fem examinades, no ha donat resultat. Això fa pensar als agents que Jorge Ignacio Palma ha mentit i s'ha desfet del cos d'una altra manera. Fins i tot s'investiga si ha pogut tindre un còmplice. Per això, a la recerca de Marta s'incorporen també efectius del Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques de la Guàrdia Civil, per a buscar restes de Marta en pous, séquies i rius prop de Manuel i rodalies. 

Al detingut pel cas de Marta, se l'investiga també per la mort de dos prostitutes que van consumir cocaïna amb ell i van morir poc després.

També et pot interessar

stats