Inmaculada Sanfeliu, nova presidenta del Comité de Gestió de Cítrics

El sector citrícola es troba en un moment complex enmig de la pandèmia i amb la necessitat d'un acord sobre el Brexit.

La presidenta del Comité de Gestió de Cítrics (CGC) Inmaculada Sanfeliu
La presidenta del Comité de Gestió de Cítrics (CGC) Inmaculada Sanfeliu / À Punt NTC

Inmaculada Sanfeliu és la nova presidenta del Comité de Gestió de Cítrics (CGC) i es posa al capdavant de la patronal citrícola després que al desembre de 2019 Manuel Arrufat deixara el càrrec. Sanfeliu és la primera dona a presidir l'entitat i té una trajectòria professional vinculada al sector citrícola, des de 1991, en el CGC.

La nova presidenta arriba en un moment complex enmig de la pandèmia del coronavirus que pot afectar la pròxima collita. Com ha explicat Sanfeliu, “un de cada quatre cítrics exportats al món prové d'Espanya” i d'aquesta exportació el 70% dels cítrics són valencians. No obstant aquestes xifres, l'última campanya ha sigut molt complicada a causa de la Covid-19. En particular, “implementar totes les mesures de seguretat ha tingut un gran cost, però el sector ha estat al servei de la societat mentre la gent estava confinada”, ha expressat Sanfeliu.

D'altra banda, el sector espera que la Unió Europea arribe a un acord sobre el Brexit abans del desembre. Aquest acord podria evitar els aranzels de vora el 16% en algunes varietats i mantindria el mercat britànic, el tercer en volum d'importacions, per darrere d'Alemanya i França.

També et pot interessar