Inmaculada Calvo, reumatòloga: “El repte és que les malalties rares tinguen tractament en el futur”

L’especialista de La Fe assenyala que cal millorar el diagnòstic i donar suport a la investigació, que qualifica de “quasi ciència-ficció” a Espanya.

Inmaculada Calvo en 'À Punt Notícies matí'
Inmaculada Calvo en 'À Punt Notícies matí'

Nou de cada deu persones amb malalties minoritàries no rep un tractament específic. Pegar la volta a aquesta situació és el principal desafiament que existeix a hores d’ara en aquest àmbit. Així ho ha assenyalat la reumatòloga pediàtrica de La Fe, Inmaculada Calvo, en À Punt Notícies matí. “El repte és que les malalties rares tinguen tractament en el futur”, una raó per la qual ha reclamat millores en la investigació i el compromís d’institucions i ciutadania.

“És molt important la investigació i també la part clínica, el diagnòstic, conéixer els símptomes d’aquestes malalties”, ha indicat Inmaculada Calvo, que ha insistit en la necessitat que les persones que es dediquen a la investigació tinguen unes condicions laborals òptimes, i les qualifica “de ciència-ficció” a Espanya. “Tots tenim dret a una ocupació digna, i més en l’àmbit de la investigació”, ha assegurat.

Així mateix, l’especialista ha afegit que en aquest camí “el diagnòstic ràpid” i “millorar la qualitat de vida” són altres aspectes que s’hi han de tindre en compte. A més, ha alertat de la quantitat de famílies que no poden pagar els tractaments pel l’elevat preu que tenen, apostant per lluitar per la seua visibilitat i normalització, així com per un hospital infantil de referència que incloga aquestes malalties.

També et pot interessar

stats