Inicien la formació per als més de 8.000 persones en situació d’ERTO del sector ceràmic

Les empreses del sector ja han presentat 47 ajustos de treball davant de la complicada situació que viu per l'encariment dels preus energètics

Inicien formació dirigida a persones en situació d’ERTO / À Punt NTC

El Pacte per l’Ocupació dels Municipis Ceràmics ha posat en marxa uns cursos de formació dirigida a persones en situació d’ERTO. En total, ja són 47 els ERTO presentats en el sector ceràmic, amb 8.000 treballadors afectats. Durant el temps d’aturada, aquests podran aprofitar els cursos intensius per a reciclar-se i adquirir nous coneixements.

La ceràmica s’ha convertit en un sector on continuar aprenent i millorar és ja imprescindible. “Has d’estar contínuament formant-te perquè poden canviar les màquines, els processos… I sempre es poden optimitzar el treball d’alguna forma”, detalla Rubén Larriu, dissenyador gràfic i estudiant del curs.

La gerent del consorci, Olga Oruño, explica que aquests cursos “no són sols formació adaptada als coneixements de cada alumne i al que l’empresa necessita, sinó també per a millorar la confiança i la motivació”. Està previst que aquests cursos intensius els realitzaran més de mig centenar d’alumnes d’ací al mes d’abril.

També et pot interessar

stats