Iniciatives per a "humanitzar" l'atenció als hospitals

L'Hospital de Gandia ha obert l'habitació del dol a la unitat de cures intensives, perquè els familiars puguen acompanyar els seus éssers estimats.

VÍDEO | Iniciatives per a \"humanitzar\" l\'atenció als hospitals

L'Hospital de Gandia ha fet un pas endavant perquè les seues instal·lacions s'humanitzen. Han obert l'anomenada habitació del dol a la unitat de cures intensives. Els familiars hi podran acompanyar la persona malalta terminal durant les seues últimes hores de vida. A més, l’UCI permet altres usos més quotidians que els malalts agraeixen, com l'ús controlat del mòbil.

Voluntariat amb gossos

També a l’Hospital La Fe de València desenvolupen el projecte Hospital amable, que pretén fer més còmoda, físicament i emocionalment, l'experiència de pacients i acompanyants. L'àrea d'Atenció a la Ciutadania i Experiència Pacient   ha posat en marxa més de 25 accions d'humanització des que es va  crear ara fa tres anys. 

  

Treballen tres línies d'actuació: donar millor servei, veu i coneixement, i informació. Fins ara s'han implantat sales de descans per a familiars i sales de dol a les àrees de cures crítiques i als espais d'informació i atenció psicològica a la unitat de vigilància intensiva pediàtrica i en Neonatologia. També s'ha millorat l'ambientació i la decoració d'espais infantils i de la unitat oncològica. Finalment, s'ha posat en marxa un voluntariat amb gossos d'assistència.

També et pot interessar

stats