La iniciativa #Cuéntame11F convida científiques a visibilitzar les seues investigacions

L’11 de febrer es commemora el Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència.

Imatge d'arxiu d'una científica a un laboratori
Imatge d'arxiu d'una científica a un laboratori / À Punt NTC

Les dones i les xiquetes troben barreres de molts tipus en disciplines com la ciència. Per això, des de l’any 2015 l'11 de febrer es commemora el Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència, una celebració que va crear l'Assemblea General de les Nacions Unides i que serveix per a reivindicar en tot el món el paper de les dones i les xiquetes en la ciència.

La iniciativa 11 de Febrer a Espanya reuneix persones de l’àmbit científic que, de manera voluntària des de l’any 2016, volen omplir les agendes d’activitats que celebren aquest dia i ajuden a visibilitzar el treball de les científiques. Aquest any 2021, atenent la pandèmia actual, aquesta associació ha convocat el projecte #Cuéntame11F, en què conviden científiques del territori espanyol a mostrar les seues investigacions mitjançant un vídeo curt.

Per a participar-hi, les científiques (de totes les etapes, institucions i àrees com la ciència, la tecnologia, l’enginyeria o les matemàtiques) han de gravar un vídeo de tres minuts on conten la investigació que estan fent. El format és totalment lliure: es pot eixir sola, amb més gent, o inclús incloure imatges i presentacions relacionades amb la investigació. En aquesta iniciativa –diuen– volen que “se li fique imaginació”.

El termini per a participar-hi acaba el 28 de febrer de 2021 i institucions com Fisabio (Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica) a la Comunitat Valenciana ja hi han participat. Tots els requisits tècnics es poden consultar ací. A pesar que la data de celebració oficial és, efectivament, l’11 de febrer, aquesta iniciativa vol mantindre encesa la flama permanentment i, per això, els vídeos els pujaran al seu canal de YouTube a partir de l’11 de març de 2021.

La iniciativa 11 de Febrer, a més d’organitzar conferències i activitats en aquesta data, també ofereix materials per a reivindicar i visibilitzar el paper de la dona en la ciència en el seu web de manera permanent.

També et pot interessar

stats