Inici del curs universitari: mascaretes, ventilació al final de cada classe i finestres obertes

Les universitats hauran de definir un espai per a l’aïllament d'un cas sospitós de Covid-19.

Facultat de Ciències Humanes i Socials de l'UJI
Facultat de Ciències Humanes i Socials de l'UJI / À Punt NTC

Els responsables educatius del govern espanyol i els de les comunitats autònomes han acordat les recomanacions per a l'inici del curs universitari 2020-2021. Detalls com ara que serà obligatori l'ús de mascareta a les universitats, que caldrà ventilar les classes durant 10 o 15 minuts a l'inici i al final de cada jornada i de cada classe o la recomanació que les finestres es mantinguen obertes "tot el temps que siga possible".

El document marca també el protocol d'actuació si s’hi detecten casos positius. Les universitats hauran de definir un espai per a l'aïllament de la persona detectada com a cas sospitós. S’hi traslladarà l'estudiant i se li col·locarà una mascareta quirúrgica, que ha de facilitar el centre universitari. A més, s’haurà de quedar aïllat al domicili fins a conéixer el resultat de les proves diagnòstiques, però tindrà el dret de rebre la docència corresponent de manera no presencial.

Si la persona afectada és un professor, se seguiran els protocols de riscos laborals de la universitat. L'afectat, en aquest cas, haurà de ser substituït per a mantindre així, si és possible, la continuïtat de les tasques acadèmiques.

El tancament de centres serà consensuat

Si es constatara un nombre elevat d'estudiants –o de la resta de membres de la comunitat universitària– afectats, el text indica que "qualsevol decisió que tinga afectació general d'un centre o una universitat l’hauran de prendre conjuntament els responsables de la universitat i les autoritats responsables de la política sanitària i de la política universitària".

També et pot interessar

stats