Ingressa a la presó un jove per assetjar sexualment menors en internet

La recerca continua oberta per a determinar si hi ha més víctimes i si han col·laborat altres adults.

Ingressa a la presó un jove per assetjar sexualment menors en internet
Ingressa a la presó un jove per assetjar sexualment menors en internet

Un operatiu conjunt dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Nacional ha portat a la detenció d'un jove de 22 anys a Alcalá de Henares (Madrid) com a presumpte autor dels delictes d'assetjament sexual a menors i pornografia infantil.

L'operatiu es va iniciar el juny de 2018, quan un jove de 13 anys va denunciar a la comissaria de Terrassa (Barcelona) que era víctima de ciberassetjament sexual. El menor va relatar que feia un any que un usuari havia contactat amb ell a través d'un videojoc a internet i que, després de guanyar-se la seua confiança, li va donar les claus d'accés als comptes de xarxes socials.

El nivell de control del presumpte assetjador sobre el menor va anar en augment, fins al punt que li va exigir instal·lar-se un programa de control remot en l'ordinador i li va demanar imatges d'alt contingut sexual. Amb l'amenaça de difondre les imatges en les xarxes, el detingut obligava la víctima a generar més vídeos sexuals i tenia un control total sobre ell.

Finalment, el menor va explicar-ho tot als pares i van decidir denunciar-lo a la policia, a qui també van dir que altre jove podria ser víctima del mateix individu.

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional van aconseguir identificar el suposat assetjador, que era un jove de 22 anys d'Alcalá de Henares (Madrid). Després de la detenció, van decomissar sis discos durs amb gran quantitat de continguts sexuals de menors, entre els quals es trobaven els vídeos del menor denunciant. El jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia d'Alcalá de Henares va decretar l'ingrés a la presó del detingut el passat 8 d'agost.

Ara, la investigació continua oberta per a determinar si altres menors han sigut víctimes de l'assetjador i si altres adults han col·laborat o compartit els seus continguts.

També et pot interessar

stats