Els informes de la Generalitat determinen que els hospitals de campanya no presenten cap deficiència

Segons els estudis tècnics, en cap moment s’ha posat en risc la seguretat dels pacients ni del professional sanitari.

L'hospital de campanya de Castelló, amb una capacitat de vora 200 llits
L'hospital de campanya de Castelló, amb una capacitat de vora 200 llits / Hospital General de Castelló.

La seguretat i el manteniment dels hospitals de campanya han suscitat polèmica aquesta setmana, després que dissabte passat, a una vintena de pacients ingressats en aquesta infraestructura els hagueren de traslladar a l'Hospital La Fe per les fortes ràfegues de vent. En assabentar-se, el Partit Popular ha anunciat que presentarà una querella contra el Consell per denunciar les possibles deficiències dels centres sanitaris.

La secretària autonòmica d’Eficiència i Tecnologia Sanitària, Concha Andrés, i el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, Josep Maria Àngel, han comparegut en roda de premsa aquest dimarts per a remarcar que en cap moment s’ha posat en risc la seguretat dels pacients ni del professional de salut dels hospitals de campanya.

Àngel ha explicat que els informes tècnics que va sol·licitar la Generalitat els dies 22, 23 i 24 de gener determinen que els tres hospitals de campanya que hi ha a la Comunitat Valenciana –a Castelló de la Plana, València i Alacant– no presenten cap mena de deficiència en les estructures. Així, es constata que, a pesar de les “dures condicions climàtiques” del passat cap de setmana, no es va detectar cap fallada estructural.

La Generalitat ha insistit que aquestes instal·lacions, de caràcter temporal, garanteixen l’adequada atenció sanitària per a tots els malalts i compleixen tota la normativa vigent sobre el seu manteniment.

Sobre les crítiques dels populars, Concha Andrés ha demanat a la líder del partit a la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, que es pose al costat de les conselleries “o almenys dels professionals que lluiten per posar fi a la pandèmia”. Així, li ha recordat a Bonig que pot demanar la informació que requerisca, però insisteix que “hauria de deixar de desestabilitzar les persones que estan al capdavant de la presa de decisions”. “L’enemic no és el Botanic, és el virus”, ha remarcat.

També et pot interessar

stats