Informàtics d'iDental al·leguen que l'esborrat d'expedients dels pacients va ser automàtic

L'esborrament s'ha produït en plena investigació del presumpte frau comés per aquestes clíniques dentals de baix cost.

Entrada a una clínica de iDental
Entrada a una clínica de iDental / Efe

Dos dels tres responsables a Espanya de l'empresa francesa que controlava els servidors on s'emmagatzemava la informació dels pacients d’iDental han negat aquest dimarts davant el jutge tindre cap responsabilitat en l'esborrament de la informació. Asseguren que ha sigut un procés automàtic. Un esborrament que s'ha produït contra la decisió de l'Audiència Nacional en plena investigació del presumpte frau comés per aquestes clíniques dentals de baix cost.

Es tracta dels responsables de l'empresa OVD Hispano, filial a Espanya de la francesa OVH SAS. Han declarat davant el jutge l'administrador únic, el francés Henryk Klaba, i l'encarregada del mandat judicial de mantindre en lloc segur la informació dels usuaris, Belén Rodríguez Nieto.

Durant la declaració, han argumentat que no tenien competència per a decidir sobre l'esborrament dels servidors i que la informació va ser eliminada a França, on està l'empresa matriu, de forma automàtica davant l'impagament de les quotes de manteniment per part de iDental, que ja havia sigut intervinguda. Segons la seua versió, el programa que gestiona els servidors va actuar de manera automàtica, sense que hi haguera cap decisió humana, i va procedir a eliminar-los.

La situació s'agreuja, segons explica el magistrat en la resolució amb què ha imputat els representants d’OHV, perquè l'esborramentt pot "haver produït, a més, perjudicis greus als interessos de milers de persones" tenint en compte que la informació d’aquests servidors contindria imatges mèdiques radiològiques i d'altres naturaleses, així com documents pertanyents a les històries dels pacients".

Aquest dimecres s'espera que comparega i declare l'apoderada de l'empresa i no es descarta que després el jutge cite a declarar més persones relacionades amb la gestió dels servidors afectats.

També et pot interessar

stats