Les influenciadores feministes es dirigeixen a les noves generacions a través de les xarxes socials

Difonen missatges reivindicatius amb il·lustracions o amb humor per a llevar-li ferro a tot el que queda per assolir

Les noves influenciadores feministes arriben als joves a través de les xarxes socials / À Punt NTC

Nous referents feministes inunden les xarxes socials. Influenciadores amb milers de seguidores, perquè la gran majoria són dones, es miren en aquests espills. Difonen missatges reivindicatius fent ús de la il·lustració o del sentit de l'humor per a llevar-li ferro a tot el que queda per assolir.

Una d'elles és Ame Soler, una jove il·lustradora d'Almussafes, que posa veu, llapis i pinzells amb els seus dibuixos a dones diverses des del seu compte d'Instagram: Tres Voltes Rebel. "El que vull, al cap i a la fi, és compartir el que jo vaig aprenent: com el feminisme m'ha canviat la vida. Sempre dic que no soc cap experta feminista, però tot allò que a mi el feminisme m'ha donat, tota la visió del món que m'ha canviat, la vull transmetre a altres persones a través d'aquest mitjà", ha explicat Soler.

Ella és un exemple dels nous referents del feminisme que fan servir les xarxes socials per a difondre el seu missatge reivindicatiu. Una altra és Mara Jiménez, amb el pseudònim Croquetamente, que fa activisme contra la grossofòbia també des d'un punt de vista feminista. Però no són les úniques: també hi ha l'activisme de la influenciadora Afropoderossa, qui combat el racisme, el masclisme i l'homofòbia. 

"Jo no crec que siga un feminisme de nova generació, el que passa és que, clar, nosaltres podem lluitar per coses més concretes, i les nostres iaies no podien", ha dit Soler. Pensa que tenen molt a agrair a les dones que van lluitar abans que elles, i que ara els toca encoratjar les que venen darrere. "Si una il·lustració meua pot millorar en algun aspecte la vida o la visió d'una persona, jo ja em done per satisfeta", ha assegurat l'artista.

També et pot interessar

stats