Influencers: la veu que compta en Internet

Aquest perfil mou a tot el món mil milions d’euros i és el més desitjat per les empreses per a vendre els seus productes.

Els influencers, la veu que compta en Internet
Els influencers, la veu que compta en Internet

Es defineix com una persona que disposa de certa credibilitat sobre un tema concret, i que per la presència que té en les xarxes socials pot influir en la seua audiència. En resum, la seua veu compta. Es calcula que els influencers facturen a Espanya al voltant de 14 milions d’euros i mouen en tot el món mil milions. Un perfil molt suculent per a les empreses a l’hora de promoure els seus productes.

“Rebre per part de companyies diners o regals fa que molta gent pense que pot viure sent important en aquests espais”, ha assenyalat Francesc Núñez, sociòleg de la Universitat Oberta de Catalunya, en la secció de xarxes de Les notícies del matí. Els influencers s’han fet tan populars que fins i tot han arribat a la universitat… L’Autònoma de Madrid oferirà un curs per a ser influent en les xarxes.

Internet i canals com ara Instagram o YouTube s’han convertit en el seu hàbitat natural. Són els nous creadors d’opinió pública, especialment entre els més joves. Tanmateix, què cal tindre per a ser un bon influencer? Segons Francesc Núñez, el carisma és un ingredient fonamental, de la mateixa manera que la simpatia i saber connectar amb l’altre.

“En termes filosòfics seria com tindre un ethos, mostrar-se en aquestes finestres d’una manera que et fan significatiu”, apunta. Tanmateix, aquest expert alerta de l’individualisme que promouen aquests perfils i el relaciona amb la societat en què vivim: “Ens hem de saber vendre i aconseguir allò que ens fa més atractius en el mercat”, afegeix.

En aquest sentit, el sociòleg aposta per aprofitar el poder de les xarxes i en concret el d’aquests perfils amb influència per a fomentar la col·laboració entre els diferents grups socials per a crear llaçons comuns que unisquen i que no separen i ajuden d’aquesta manera a una societat més cohesionada i solidària.

També et pot interessar

stats