La inflació augmenta el preu de la tornada a escola

Les famílies ja estan fent números davant l’augment dels preus i les associacions de consumidors donen alguns consells per a gastar menys

La tornada a escola afectarà més la butxaca de les famílies a causa de la inflació / À Punt NTC

Jorge Mañanes, botiguer de la papereria Blanco y Negro, ja es prepara per a la campanya escolar d'enguany. A pesar de la inflació, vol aguantar els preus d'anys anteriors. Per això, ha fet aprovisionament d'estoc, sobretot de paper i llibretes. "Abans que començaren a apujar els preus, vaig acumular molt material, per a poder ara mantindre'ls", explica en declaracions a À Punt NTC.

Però no tot el sector botiguer ha pogut optar per aquesta estratègia. A pesar d'això, tracten d'adaptar-se a les butxaques de la clientela. Per exemple, un paquet de fulls que abans costava al voltant de quatre euros, enguany pot costar-ne més de cinc. En els productes de papereria, com les llibretes, també s'aprecia aquest augment de preus. Altres productes com les llapisseres o les motxilles aguanten bé els preus.

El material escolar és imprescindible i les famílies no poden retallar en aquesta despesa. Des de les associacions de consum aconsellen intentar reciclar tot el material possible i comprar, per ara, les coses imprescindibles per als dos o tres primers mesos d’escola, en compte de comprar ja per a tot l’any. 

A tot açò s'afegeix el cost de gasolina per a desplaçar-se als centres. Amb llapissera, paper i calculadora en mà, les famílies ja estan fent números de cara a un dels cursos escolars més cars per la inflació.

També et pot interessar

stats