La indústria farmacèutica reconeix que pateix problemes puntuals de desabastiment de medicaments

El Col·legi de Farmacèutics de València indica que els fabricants ajusten la producció degut als preus, que a Espanya són els més baixos d'Europa.

Les farmàcies prenen mesures per a evitar desabastiments puntuals
Les farmàcies prenen mesures per a evitar desabastiments puntuals / Europa Press

La indústria farmacèutica reconeix que a Espanya s'estan produint problemes puntuals de desabastiment de medicaments encara que aquesta situació no és un problema de salut pública. Des del Col·legi de Farmacèutics de València, el seu secretari, Vicent Colomer, ha explicat a Les notícies del matí que les farmàcies ja prenen mesures per a evitar desabastiments puntuals. 

En el 80% dels casos els farmacèutics ofereixen una alternativa del mateix medicament d'un altre fabricant "en estudis que demostren que és exactament igual", ha dit Colomer. Un 6% dels casos es deriven al metge i queda un 14% en què "fa falta acudir a un sistema més complex de medicament estranger", ha explicat el secretari del Col·legi de Farmacèutics de València.

Les causes d'aquest desabastiment en alguns medicaments són diverses. La principal són dels ajustos de la demanda per part dels fabricants perquè els preus, segons Colomer, "estan molt ajustats", sobretot a Espanya, que és el país d'Europa amb els medicaments més econòmics. També es produeixen per un excés puntual de consum o per l'escassetat de primeres matèries.

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (Aemps) té registrats en l'actualitat 397 casos actius de falta de subministrament. La legislació obliga les companyies subministradores a informar l'autoritat competent quan es produeix el problema de subministrament i quina és l'alternativa per a solucionar aquesta mancança.

També et pot interessar

stats