Inditex compra una parcel·la de Parc Sagunt per a construir-hi un centre logístic de calcer

L'empresa filial Tempe, l'única que s'ha presentat al concurs, s'instal·larà en 280.000 m2 al costat de la nova nau de Mercadona.

El parc industrial de Sagunt, en una imatge d'arxiu
El parc industrial de Sagunt, en una imatge d'arxiu / Europa Press

L'empresa de calcer Tempe, del grup Inditex, ha fet públic que es queda la parcel·la de 280.000 m2 de Parc Sagunt. L'Autoritat Portuària de València s'ha reunit aquest matí amb representants del gegant empresarial per a confirmar que accepta la seua oferta, l'única que s'ha presentat.

Tempe, filial del grup presidit per Amancio Ortega, permetrà l'expansió de la divisió logística de l'empresa, al costat precisament del que està desenvolupant Mercadona. Ocuparà una superfície de 280.000 m2 i té previst dinamitzar la segona fase del parc industrial del Camp de Morvedre.

Des de l'Ajuntament de Sagunt, es valora molt positivament aquest impuls econòmic i el fet que aquesta legislatura s'haja acabat amb "un bloqueig històric". "Inditex és un dels grups més grans del món, i demostra que Sagunt és un lloc d'oportunitats per a l'economia valenciana, té un port pròxim i hi ha possibilitats d'ampliació", ha declarat Josep Francesc Fernández, alcalde de la localitat. Fernández ha declarat a 'Les notícies del matí' que la resta de terrenys estan pràcticament comercialitzats. "En tres anys han adjudicat totes les parcel·les importants, que corresponen quasi totes al sector terciari". Així, el polígon ha evolucionat més cap a la logística que cap a la indústria, un comportament que té efectes beneficiosos de caràcter ambiental, ja que es troba prop de la marjal.

Tempe es va crear fa 30 anys i actualment té les oficines centrals i dos centres logístics al Parc Empresarial d'Elx, on donen faena a 2.113 persones i ocupen una superfície de 180.000 m2. L'empresa haurà de pagar uns 31 milions d'euros per la parcel·la de Sagunt i iniciarà l'activitat abans de 4 anys. Per la seua banda, l'alcalde de Sagunt ha avançat que estan treballant ja en la resta de terrenys de Parc Sagunt 1, que al sud disposa d'aproximadament 600.000 m2, i també en els sis milions de metres quadrats de Parc Sagunt 2.

També et pot interessar

stats