Indignats amb Renfe denuncia el mal funcionament del servei de rodalies i regionals

La Generalitat ha anunciat que col·laborarà amb Foment per a buscar solucions ràpides.

VÍDEO | Indignats amb Renfe denuncia el mal funcionament del servei de rodalies i regionals

La plataforma d'usuaris Indignats amb Renfe ha convocat una protesta per a aquest dissabte a l'estació de València Nord contra la situació dels trens regionals i de rodalies, que consideren “insostenible”, a causa de la successió de cancel·lacions en hores punta, retards habituals, avaries i falta de personal.

El portaveu de la plataforma, Samuel Martínez, ha explicat en una entrevista a Les notícies del matí que, en els últims anys, el transport regional i de rodalies ha empitjorat amb problemes com cancel·lacions diàries sense avís i molts retards en totes les línies.

Segons Martínez, arran del mal funcionament, s'hi perden usuaris en favor dels cotxes particulars, un mitjà molt més contaminant, en un moment de greu emergència climàtica com l'actual.

Per això, la reivindicació d'Indignats amb Renfe és una millora generalitzada en el transport regional i de rodalies de la Comunitat Valenciana, que solucione els retards i les cancel·lacions massives. Segons la plataforma, una possible solució seria que la Generalitat assumira part de la gestió de les línies.

A banda de la concentració de dissabte a l'Estació del Nord de València, han redactat una carta per a enviar-la al Defensor del Poble, juntament amb totes les signatures que donen suport a les seues reivindicacions i que aniran arreplegant durant les setmanes vinents.

La Generalitat col·laborarà amb Foment per a buscar una solució

En ser preguntat per les demandes dels usuaris, el conseller de Política Territorial, Arcadi España, ha anunciat que la Generalitat convocarà la comissió bilateral amb Foment per a abordar la problemàtica del servei de rodalies de Renfe i està disposada a col·laborar amb el Ministeri per a buscar “solucions ràpides” a la situació del servei.

El conseller ha afegit que la Generalitat ha exigit, en defensa dels interessos dels usuaris, que Foment “actue tant ràpid com puga”.

“Ens diuen que s'estan fent tots els esforços, estarem atents perquè no cal dilatar aquesta situació: la gent treballarà tots els dies i no entén si hi ha govern o no”, ha conclòs.

També et pot interessar