Indignació del veïnat de les comarques del nord per la sentència del cas Castor

L'escrit diu que no s'ha demostrat que les injeccions de gas siguen les causants dels sismes

Indignació del veïnat de les comarques del nord per la sentència del cas Castor / À Punt NTC

Els afectats pel cas Castor han rebut com una poalada d'aigua freda la sentència que absol els dos directius de l'empresa Escal, responsable de les injeccions de gas de la planta. 123 persones s'hi van presentar com a acusació particular i van reclamar una indemnització per danys moral i materials, que ara la decisió judicial desestima. 

El veïnat considera que ha estat una lluita de David contra Goliat i que finalment la justícia li ha donat la raó al més poderós. L'Audiència Provincial de Castelló ha absolt els dos directius d'Escal UGS dels delictes contra el medi ambient i els recursos naturals. 

El membre de la Plataforma Ciutadana Cas Castor, Josep Nualart, assegura que amb la sentència des de la justícia els estan transmeten el missatge que els danys que han patit no eren de gravetat ja que la magnitud dels sismes no era elevada. 

Els huit anys de procés judicial i les protestes del veïnat de Vinaròs han servit de ben poc. L'any 2013, a la costa de Vinaròs es van registrar més de 500 sismes, que es van sentir a les cases. Les tremolors es van produir quan la planta Castor injectava gas al magatzem. 

L'escrit diu que no s'ha demostrat que les injeccions de gas siguen les que van produir els sismes. També que estos terratrémols no eren previsibles i que els directius d'Escal van adoptar mesures correctores quan van saber que es produïen. A més, rebutja la concurrència de dol o intenció per considerar que la seua conducta només volia desenvolupar una activitat industrial i no hi havia intenció de causar terratrémols. 

La decisió ha arribat 15 dies després que el juí quedara vist per a sentència. Ara s'obri la possibilitat que la Fiscalia i l'acusació particular recórreguen en el Tribunal Suprem. 

També et pot interessar

stats